Tips Def

5 Tips om je woning verkoopklaar te maken

 

1. Opruimen en Schoonmaken

Het is natuurlijk de bedoeling dat de toekomstige bewoners zichzelf al helemaal in het huis zien wonen! Daarom is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de ruimte er aantrekkelijk uitziet. Zorg er dus voor dat alles netjes opgeruimd is. Let ook goed op de details, is alles mooi afgewerkt? Is alle kalkaanslag in de badkamer verwijderd? Zorg dat alles er fris en schoon uitziet.

2. Persoonlijke spullen

In de loop van de jaren heb je waarschijnlijk ook flink wat verzameld. Souvernirs, kaarten, knutselwerkjes van de kinderen. Allemaal mooie herinneringen, maar niet voor de toekomstige koper. Haal ze weg en bewaar ze uit het zicht. Ook persoonlijke spullen zoals foto’s, kinderspeelgoed en kleding kun je het best opbergen.

3. Styling

Smaken verschillen en dat is voor het verkoopklaar maken van jouw woning goed om te onthouden. Wat belangrijk is, is dat je de woning zo neutraal mogelijk presenteert. Dus vermijdt smaakgevoelige kleuren en kies voor witte en neutrale tinten. Bijkomend voordeel is dat je huis hierdoor niet alleen lichter, maar ook ruimer lijkt. Houd de ruimte overzichtelijk door niet te veel spullen en (te grote) meubels in de ruimte te plaatsen. Maak de bank gezellig met wat leuke kussens en plaats geurstokjes voor een fijne beleving. Zorg voor een goede balans tussen een fijne sfeer en een neutrale omgeving. En last, zorg voor mooie planten in huis. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat mensen zich hierdoor meer op hun gemak voelen. Groen in huis halen voor de verkoop is dus een Must!

4. Tuin

De voortuin is het visitekaartje van je huis, de eerste indruk. En die indruk kun je maar één keer maken. Zorg dus dat die goed is. Ontdoe je voortuin van onkruid, veeg bladeren, zand en andere rommel weg, breng de struiken in vorm, maai eventueel het gras en fleur je tuin op met bloeiende planten. In manden of potten bij de voordeur bijvoorbeeld. Ook hier geldt de psychologische werking van een verzorgde indruk. Gebruik deze tips ook voor je achtertuin. Maak de tuinmeubelen schoon, haal overbodige spullen weg en laat de ruimte zien.

5. Kies voor meubelverhuur bij een leegstaande woning.

Is je woning inmiddels leeg en helemaal kaal, dan vergt dit veel inlevingsvermogen van de kijkers. Niet iedereen heeft dit in zich en dus is het belangrijk dat de lege ruimte gemeubileerd en aangekleed wordt, zodat men een goed beeld krijgt van wat de ruimte te bieden heeft. Hiervoor kun je eventueel gebruik maken van meubelverhuur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *